Varför ska jag välja finansiering via DNB Finans?

familjebild

1. Du kan köpa din bil redan idag. 

Genom att låta oss finansiera köpet behöver du inte vänta flera år tills du har sparat ihop pengarna. I stället betalar du en låg summa varje månad precis som du idag gör med hyran, telefonen och dina andra räkningar.
Och genom att bilen blir din säkerhet för lånet går det snabbt och enkelt att ordna. 

2. Du behöver inte inteckna ditt hus. 

Om du köper bilen med vår finansiering betalar du av skulden på kort tid och utnyttjar bilens värde som säkerhet för lånet. När du lånar på ditt hus tvingas du däremot att betala av på bilen under lika lång tid som ditt huslån. Vilket innebär att du fortsätter att betala långt efter det att bilen hamnat på skroten. Dessutom måste du betala två procent av det lånade beloppet i en inteckningsavgift. För att inte tala om de 375 kronor du tvingas betala för varje pantbrev du tar ut. 

3. Du behöver inte sälja dina aktier eller fonder. 

Att spara i aktier eller fonder är ett långsiktigt sparande eftersom vinsten eller förlusten uppstår först när du säljer. Ju längre du kan behålla ditt sparande, desto större kan alltså vinsten bli. Dessutom tvingas du betala 30 procent i skatt på vinsten vid en försäljning, vilket gör att du måste sälja mer än vad du egentligen behöver för att betala bilen. Med vår finansieringslösning kan du behålla dina fonder och ge dem en chans att öka ytterligare i värde. 

4. Du slipper att använda dina sparade pengar. 

Tanken med ditt sparkapital är att det ska vara en buffert. Så istället för att lägga alltihop på en bil räcker det med att du använder lite grann för att betala kontantinsatsen på 20 procent. Du kan behålla din trygghet och får istället en löpande utgift varje månad som du kan betala med din lön. För du skulle väl inte använda dina sparpengar för att betala hela årets hyra redan i januari? 

5. Du behöver inte boka tid hos banken eller vara beroende av dina föräldrar. 

Att gå till banken för att låna pengar tar ofta väldigt lång tid. Dessutom tar banken för det mesta en högre ränta eftersom de inte vill använda bilens värde som säkerhet. För att inte tala om alla avgifter som tillkommer. Och att låna av dina föräldrar är kanske enkelt, men samtidigt kan det ju vara skönt att stå på egna ben någon gång.

Om du har fast inkomst av tjänst eller rörelse så är det inga problem att låna till bilen hos oss. Det tar bara några minuter.

Kontakta återförsäljare
Bilåterförsäljaren hanterar normalt sett allt som har med bilen och finansieringen att göra - vänligen kontakta din bilåterförsäljare i första hand.

» Läs mer
 
Kontakta DNB

Kontakta DNB Finans om du har frågor som avser:

  • ditt avtal
  • din faktura
  • påminnelser

Telefon, kundtjänst:
08-473 47 10

E-post:
Kundtjänst

Autogiromedgivande

Frågor & Svar